Oto, jak możesz tymczasowo dezaktywować swoje konto na Instagramie

Technology News/here Is How You Can Deactivate Your Instagram Account Temporarily


Instagram to interesująca platforma, na której można wyświetlać swoje zdjęcia, dzielić się wyjątkowymi chwilami z milionami obserwujących i dowiedzieć się więcej o osobowościach ludzi, z którymi się kontaktują. Może być również używany do celów biznesowych, ponieważ wiele firm decyduje się na udostępnianie informacji o swoich produktach i usługach w witrynie w celu przyciągnięcia młodszych odbiorców.



Istnieje jednak pewne ryzyko związane z wyświetlaniem danych osobowych w Internecie, a czasami zagrożenia, takie jak cyberprzemoc i oszustwa, są nieuniknione i niebezpieczne, co może zmusić ludzi do tymczasowego usunięcia kont na Instagramie, aby zachować spokój psychiczny.



Przeczytaj także: Hina Khan wkłada piękne kolczyki w swoich postach na Instagramie, zobacz zdjęcia

RELACJA NA ŻYWOWystąpił błąd. Spróbuj ponownie późniejDotknij, aby wyłączyć wyciszenie Dowiedz się więcej Reklama

Innym razem można po prostu chcieć żyć z dala od zastoju mediów społecznościowych. W związku z tym mogą być zainteresowani dezaktywacją konta, aby oprzeć się pokusie publikowania w Internecie każdej chwili swojego życia. Dla tych, którzy chcą dowiedzieć się więcej o tym, jak dezaktywować konto na Instagramie, poniżej znajduje się instrukcja krok po kroku.



Jak tymczasowo dezaktywować konto na Instagramie

  • Aby dezaktywować Instagram, należy zalogować się do aplikacji z poziomu przeglądarki mobilnej lub komputera. Nie można dezaktywować swojego konta w samej aplikacji.
  • Po zalogowaniu się na konto należy przejść do opcji Edytuj profil i wybrać opcję - Tymczasowo wyłącz moje konto.
  • Po wybraniu tej opcji przeglądarka zapyta użytkownika, dlaczego chce wyłączyć swoje konto. Użytkownik może wybrać swój powód, jeśli jest obecny na liście rozwijanej.
  • Następnie użytkownik będzie musiał wprowadzić i ponownie wprowadzić swoje hasło, aby potwierdzić, że chce dezaktywować swoje konto.
  • Jeśli poprawne hasło zostanie wprowadzone dwukrotnie, opcja Tymczasowo wyłącz moje konto pojawi się ponownie. Kliknięcie tej opcji zapewni dezaktywację Instagrama użytkownika.
  • Po dezaktywacji konta liczba obserwujących i obserwujących użytkownika zostanie ukryta przed opinią publiczną, dopóki nie zdecyduje się on ponownie aktywować swojego konta.

Przeczytaj także: Śmieszne konta na Instagramie, aby naśladować niekończący się śmiech

Ważne jest, aby zapamiętać nazwę użytkownika i hasło, aby wyłączyć, a następnie włączyć konto na Instagramie. Jeśli nie pamiętasz hasła, możesz je zmienić w opcji Nie pamiętasz hasła. Ponadto dezaktywacja konta oznacza, że ​​jego aktywność została tymczasowo zatrzymana, ale samo konto nadal istnieje.

Dlatego jako użytkownik możesz zalogować się przy użyciu tej samej nazwy użytkownika i hasła, gdy zechcesz wrócić na platformę. Oczywiście dezaktywacja konta na Instagramie jest procesem tymczasowym i można go łatwo cofnąć, gdy użytkownik chce wrócić na platformę.



syn ye jin i hyun bin

Przeczytaj także: Oto szczegółowy przewodnik dotyczący udostępniania linku do profilu na Instagramie w WhatsApp

Przeczytaj także: Rozdzierający serce podpis Caroline Flack na ostatnim Instagramie przed popełnieniem samobójstwa